تعمیرات سرخ کن خود را به سنتر سرویس بسپارید 

لوازم یدکی انواع سرخ کن را از قطعه بانک بخواهید

سرخ کن برقی

مطالب ارائه شده شامل موارد ذیل می باشند:

اجزای سرخ کن برقی

سرخ کن با ترموستات بیمتالی

سرخ کن با کنترل الکترونیکی

سرخ کن بدون روغن

عیوب رایج سرخ کن

جدول عیب یابی در سرخ کن

سرخ کن برقی نیز یکی از دستگاه های حرارتی برقی می باشد که برای سرخ کردن انواع مواد غذایی استفاده می شود. سرخ کن ها دارای یک مخزن روغن می باشند که مواد غذایی را توسط یک سبد مخصوص، داخل روغن داغ قرار می دهند تا سرخ شود. سرخ کن ها دارای مدلهای متنوع می باشند که اساس کار همه آنها یکی می باشد. البته یک تقسیم بندی از نظر سایز و ظرفیت نیز دارند که بر حسب نیاز و تعداد خانواده انتخاب می شود. نوعی سرخ کن جدید هم تولید شده است که مواد غذایی را بدون روغن یا با مقدار بسیار کمی از روغن سرخ می کند که به سرخ کن بدون روغن معروف می باشد.

سرخ کن بر اثر عملکرد بر سه نوع است :

–         سرخ کن معمولی ( ترموستات بیمتالی)

–         سرخ کن با کنترل الکترونیکی

–         سرخ کن بدون روغن

در اینجا ابتدا اجزای سرخ کن به طور کلی توضیح می دهیم و سپس به انواع سرخ کن می پردازیم.

اجزای سرخ کن :

اجزای کامل یک سرخ کن عبارتند :

بدنه :

 بدنه سرخ کن ها بیشتر از جنس پلاستیک می باشد که عایق خوبی در برابر برق می باشد.

سبد مواد غذایی : سرخ کن ها دارای یک سبد فلزی می باشند که از میله های استیل ساخته می شود و کارکردی شبیه آسانسور دارد. به این صورت که ابتدا مواد غذایی ریخته شده در سبد بالا تر از سطح روغن قرار می گیرد تا روغن به اندازه کافی داغ شود و سپس با آزاد کردن ضامن آسانسور، سب پایین آمده و داخل روغن قرار می گیرد. بعد از اینکه مواد غذایی جدا شهده ئ داخل مخزن ریخته شود.

مخزن روغن : 

مخزن روغن از جنس کروم و با روکش تفلون می باشد در برخی از سرخ کن ها المنت را زیر مخزن به صورت پرس شده نصب می کردند، ولی چون این حالت مشکل نظافت و شست وشو داشت و بیشتر مصرف کننده ها در اثر شستشو و قرار دادن المنت با پایه های خیس داخل دستگاه و روشن کردن آن باعث قطع المنت شدند از این رو در مد های بعدی المنت را در مخزن جدا نموده و داخل بدنه جا سازی نمودند و از آن پس مخزن ها بدون المنت ساخته می شوند. برخی از مخزن ها را با روکش سرامیکی می سازند تا علاوه بر ضد خش بودن شستشوی آن نیز راحت تر می باشد.

المنت :

 همان طور که در قسمت قبل ذکر گردید در برخی از سرخ کن ها المنت زیر مخزن نصب می شود و پایه های المنت مانند یک دو شاخه درون پریزی که در داخل بدنه قرار دارد متصل می شود ولی در بیشتر سرخ کن ها المنت داخل بدنه نصب می گردد و مخزن روی المنت قرار داده می شود.

تایمر و مدار الکترونیکی : بسیاری از سرخ کن های تولید جدید دراری یک مدار الکترونیکی می باشند که زمان و دمی دستگاه توسط آن تنظیم و کنترل می شود البته قابل ذکر است که در برخی از مدل ها فقط زمان توسط مدار الکترونیکی تنظیم و کنترل می شود و دما نیز به وسیله ترموستات بیمتالی کنترل می گردد.

ترموستات :ترموستات مورد استفاده در این دستگاه از نوع بیمتالی است و در مدلهای ساده، کار کرد دستگاه توسط ترموستات تنظیم می شود.

لامپ خبر :

 در سرخ کن ها نیز در دو لامپ خبر استفاده می شود که یکی موازی با المنت و دیگری موازی با ترموستات نصب می شود.

سرخ کن با ترموستات بیمتالی : سرخ کن های معمولی از اجزاء و مدار ساده ای تشکیل می یابند. به این صورت که یک المنت و ترموستات به صورت سری با هم نصب می شودند. ترموستات نیز دارای ولوم و سر ولوم می باشد که برای تنظیم حرارت و کار کرد دستگاه از آن استفاده می شود.

سرخ کن با کنترل الکترونیکی : برخی از سرخ کن ها دارای یک مدار الکترونیکی برای تنظیم و کنترل زمان و دما می باشند. که این دسته از سرخ کن ها خود به دو گروه زیر می باشند :

الف – سرخ کن با ترموستات بیمتالی و تایمر الکترونیکی : 

کنترل دما در این سرخ کن ها مانند نوع قبل توسط ترموستات بیمتالی انجام میگیرد ومدار الکترونیکی که دارای یک صفحه نمایش نیز می باشد فقط کنترل زمان را به عهده دارد، کار کرد دستگاه به این صورت است که بعد از تنظیم دما توسط ترموستات ، مدت زمان پخت نیز توسط پانل کنترل و صفحه نمایش تنظیم می گردد حال دستگاه روشن شده و پس از طی زمان تنظیم شده به طور خودکار خاموش می شود.

سرخ کردن بدون روغن : 

این دستگاه به واسطه گردش هوای داغ درون مخزن، مواد غذایی را می پزد. این دستگاه برای گرم شدن نیاز به زمان ندارد، بنابر این آماده کردن یک سبد سیب زمینی سرخ کرده تنها ۱۲ دقیقه زمان می برد. به علاوه چون از هوای داغ به جای روغن برای سرخ کردن غذا استفاده می شود، بخار کمتری در حین آشپزی ایجاد می شود و به وسیله یک فیلتر هوا، بوی غذا گرفته شده تا در این روش نسبت به روش سنتی بوی کمتری در آشپزخانه پخش شود. از دیگر ویژگی های این دستگاه، قابلیت شستشوی راحت آن بعد از هر آشپزی، به دلیل راحتی از جدا کردن قطعات و سطوح نچسب آنها است.